Zmiana sytuacji finansowej - poszukiwania nówki czas zacząc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzida
    RS
    • 2006
    • 2253

Zamieszczone przez mati160
    Kia Venga mi się po prostu nie podoba a w 1,6 to kwestia ubezpieczenia i spalania
    A szkoda bo moim zdaniem to zajebisty samochód jak za takie pieniądze. Może oprócz Renówki, rozejrzyj się też za Fiatem.

HINT: porozmawiaj z Naszym Danielem, on ma też chyba jakieś możlwości jeżeli chodzi o KIA oraz Fiata. Móglbyś sporo urwać.

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

"Wole mieć wersje słabszą a oszczędniejszą"...wiem , że może to samo piszę ,ale w tym wypadku wolałbym diesla lub auto na lpg ale mocniejsze. Dlatego też chyba lepiej używkę, albo octavie tour z gazem. Bo auto za słabe to szybko Ci się znudzi hehe pewnie jak fabka.

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez sew1981
        Bo auto za słabe to szybko Ci się znudzi
        albo będziesz żałował, że nic mocniejszego nie kupiłeś, bo na 5 lat jesteś "załatwiony"
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Wole mieć wersje słabszą a oszczędniejszą
          Niestety ale to nie zawsze i dzie ze sobą w parze
          No chyba że kupisz np. 1.2 16V i będziesz baaaardzo sie pilnowal podczas przyciskania pedału gazu podczas jazdy, ale jakoś w to watpię
          A mówię ci to z autopsji - jak wsiadam do Clio II 1.2 16V mojej zony to podswiadomie wciskam gaz mocnij niz w mojej O II, bo wydaje mi sie że auto nie chce jechac. skutek ? - Clio II 1.2 16V pod moją nogą wcale tak mało nie pali Zona osiaga niższe spalanie, bo ona jeździ tylko Clio
          Czarny Elegance

Komentarz

• rkb
            RS
            • 2008
            • 2152
            • Rapid Spaceback (NH1)
            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Bo takie sa prawa fizyki Moje 1.8T palilo mi w trasie 6.5 - 7 litrow, 1.6 wciaga 7.5 - dynamika jazdy podobna :P SLabszy motor jest ekonomiczny jak ktos potrafi delektowac sie spokojna jazda, inaczej robi sie ała
            Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• mati160
              RS
              • 2009
              • 2453
              • Octavia III combi (5E5)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

To wiem, tylko u mnie jest jeszcze druga strona medalu zwana ubezpieczeniem

[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 17:58 ]
              Dzisiaj rano dostałem maila od mojego opiekuna w banku. Mogę dostać max 35 tys zł kredytu co powoduje że szukam auta do 45 a nie jak wcześniej 55 tys zł. Rata wtedy wyniesie ok 6000-700 zł czyli całkiem rozsądnie, wiec obszar poszukiwań czas zawęzić i to mocno niestety. Czekam na jakieś propozycje

имплантация зубов киев

Komentarz

• maymer
                Elegance
                • 2010
                • 839

Ja osobiście kupił bym Clio co do silnika to najlepiej jakbyś wybrał się do salonu na jazdę próbną obydwoma silnikami i wybrał czy chcesz dopłacać do mocniejszej benzyny. Co do Logana to ja bym go sobie odpuścił bo tak jak i w przypadku Octavii Tour na poprawne auto rodzinne przyjdzie jeszcze czas. Colt ładne auto tylko trochę mniejsze od Clio. Nie chciałbym Cię w żaden sposób próbować odwieść od zakupu Mitsubishi ale jeśli już się na nie zdecydujesz to odwiedź forum mitsumaniaków i poczytaj o jakość obsługi i kosmicznych cenach w większości ASO Mitsubishi a na ASO przynajmniej przez okres gwarancji będziesz skazany. Swift, ładne i fajne autko ale przy nowym budżecie może być problem z wyposażeniem jakie chcesz mieć. Reasumując gdybym z tych propozycji miał wybierać auto dla siebie, byłby to pojedynek Clio vs. Swift.

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Jeśli Colt, to może i Yaris; http://www.toyota.pl/Images/spec_yaris.pdf
                  Za 45k można mieć już fajną wersję 1.3 Premium (ma w końcu niemal normalne zegary), a jak się minimalnie dołoży ponad 50kł, to już "full opcję"...
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• mati160
                    RS
                    • 2009
                    • 2453
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Yaris, odpada kasy na dołożenie nie mam fizycznie, a choćby lakier metalic podbija cene ponad prób maksymalny. Byłem juz w Toyocie, totalny olew na klienta szczególnie jak im powiesz ze chcesz Yarisa za te pieniądze, odsyłają do Aygo, a Aygo to ja nie chce.

Co do Colta fakt przeglądy są drogie, ale za to z wyglądu bardziej mi sie podoba. Za to Clio większe funkcjonalniejsze i lepiej wyposażone. Clio byłem na jeździ próbnej i mimo wszystko lepiej sie zbiera od Fabii.

имплантация зубов киев

Komentarz

• Kupno auta to początek wydatków, od zakupu włożyłem ok.8-9k w tym roku do 10k dobiję.
                      Za 45k nic sensownego nie wyrwiesz, moim zdaniem mega wtapiasz.
                      Kupując nowe auto na dzień dobry jesteś w plecy, biorąc je na raty tracisz jeszcze więcej.
                      Ja bym na Twoim miejscu szukał Mazdy 3 lub Civica VII gen po lifcie, ewentualnie Swifta(ale to babskie auto ;P ) - wszystkie auta dokupienia za ok 30k.

Jeśli jednak chcesz wydać 45 tyle kasy to kupiłbym używane Nowe Polo.

Wybiłbym sobie z głowy wszystkie francuskie auta, fiaty/alfy i inne dziadostwa

Zamieszczone przez Mihau
                      albo będziesz żałował, że nic mocniejszego nie kupiłeś, bo na 5 lat jesteś "załatwiony"
                      Jeśli weźmiesz kredyt to wspomnisz te słowa

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10918
                        • Fiat

a nie lepiej się trochę potargować z nimi i coś takiego rocznego wyhaczyć, będziesz miał duże, sprawdzone auto z gazem i wszelkie info na OCP :wink: :

[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 20:02 ]
                        Nowy tour 1.6 z gazem to 53 tyś. według konfiguratora, ale piszą, że dają jakieś upusty do 9 tysięcy, nie wiem czy to aktualne. Też bym to przemyślał. A najlepiej w nówkę jak kolega wyżej się nie pchał na Twoim miejscu

[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 20:06 ]
                        kross12, tak jak mówisz...do 30 tysi to coś takiego bym polecał:

po co tyle kombinować? jak to ma być auto do jazdy, a nie szaleństw (na szczęście) , to myśle, że to najlepsza propozycja, a na lpg szybciej kredyt spłacisz

Komentarz

• maymer
                          Elegance
                          • 2010
                          • 839

Co do Colta fakt przeglądy są drogie, ale za to z wyglądu bardziej mi sie podoba. Za to Clio większe funkcjonalniejsze i lepiej wyposażone. Clio byłem na jeździ próbnej i mimo wszystko lepiej sie zbiera od Fabii.
                          No to cała reszta to Twój wybór oby był jak najlepszy i żebyś Ty był zadowolony z nowego nabytku

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9943
                            • Ford

Yaris, odpada kasy na dołożenie nie mam fizycznie, a choćby lakier metalic podbija cene ponad prób maksymalny. Byłem juz w Toyocie, totalny olew na klienta szczególnie jak im powiesz ze chcesz Yarisa za te pieniądze, odsyłają do Aygo, a Aygo to ja nie chce.

No ta ja po raz kolejny będę Cię namawiał na znalezienie pewnego 2-3 latka z fajnym "wypasem" (np. Focus, Leon, C4 3d, itp.)... Za 45kzł to nic ciekawego "wypasionego" z salonu się nie znajdzie. Mozemy sie licytować w propozycjach a fakt jest taki, ze za tą kasę nie znajdzie się fajnego auta, bo będzie to małe, z niewieloma "wodotryskami", niemocnym motorkiem, przeciętne toczydełko... W tej sytuacji może się zakończyć zakupem "wypasionej" Dacii...

PS: przed nowym rokiem byłem w Toyocie i tam może nie czułem sie "zlewany", ale dość wyraźnie dawano mi znać, że ceny u nich się nie negocjuje, a wersje "podstwowe" są nie do kupienia...
                            Adam... Używam:

Komentarz

• misiekwaw
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7715
                              • Ford

Zamieszczone przez Agamek12
                              PS: przed nowym rokiem byłem w Toyocie i tam może nie czułem sie "zlewany", ale dość wyraźnie dawano mi znać, że ceny u nich się nie negocjuje, a wersje "podstwowe" są nie do kupienia...
                              Octę kupiłem bo po wizycie w salonie Toyoty trafiłem do Skody :lol: W Toyocie mnie delikatnie rzecz ujmując spuścili "po brzytwie" nie chciałbym skłamać ale za cenę ASZta w całkiem przyzwoitym wypasie (Rider) w Toyocie mogłem kupić Corolkę 1.6 wersja bida albo coś na podobnym poziomie abstrakcji.
                              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                              http://www.disi-tune.pl
                              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                              Był WRX
                              Była Octa

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9943
                                • Ford

A co tam, policytuję się i ja:
                                Fiat Bravo: http://moto.allegro.pl/nowy-fiat-bra...523195071.html
                                Suzuki Swift: http://otomoto.pl/suzuki-swift-edycj...C14810218.html
                                Peżot 207: http://otomoto.pl/peugeot-207-prezent-C18146710.html
                                Kija Venga: http://otomoto.pl/kia-venga-1-4-dohc...C17590616.html
                                Opel Astra III: http://otomoto.pl/opel-astra-iii-cla...C18130811.html
                                Ford Fiesta: http://otomoto.pl/ford-fiesta-silver...C17994421.html
                                O Tourze (którego uważam za najlepszy wybór) nie wspominam...
                                Adam... Używam:

Komentarz

• shok
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2070
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Agamek12,
                                  Ja z wymienionych wybrałbym według kolejności:
                                  Bravo
                                  Fiesta
                                  Swift
                                  AstraIV-troche juz babcia
                                  Na pozostałe wymienione auta szkoda by mi było zachodu.
                                  Tour dla 20latka to średni pomysł.Ja mając 20lat Toura bym nie kupił, bo wyglądałbym jakbym pożyczył auto od taty... 8)

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

shok, ja ze wszystkich wymianionych na wszystkich stronach wybrałbym używanego Leona lub Focusa - ma świetny wygląd i "tanią" technikę... Ale mnie nikt nie słucha...

PS: z tym wyglądem Focusa to może delikatnie się zagalopowałem...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Agamek12, leon fajna sprawa, też bym za chu..ja nie kupił nowego auta za 45tys tym bardziej ze za tą kasę wyjezdzasz z salonu bindym egzemplarzem :|
                                      Ale mnie też nikt nie słucha :P Za tą kase można spokojnie 3 letnie auto wytargać z przebiegem około 50tys km o klasę czy dwie wyżej niż wspomniana dacia :diabelski_usmiech
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Walt
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1065
                                        • Seat

Nie rozumiem po jakiego diabła rozwlekacie temat skoro reguły są jasne:
                                        po pierwsze primo: samochód nowy,
                                        po drugie primo: na kredyt.
                                        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• maymer
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 839

Zamieszczone przez Walt
                                          Nie rozumiem po jakiego diabła rozwlekacie temat skoro reguły są jasne:
                                          po pierwsze primo: samochód nowy,
                                          po drugie primo: na kredyt.
                                          popieram

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

I tak się pewnie skończy na używce za 20-25kzł... :diabelski_usmiech
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez Walt
                                              Nie rozumiem po jakiego diabła rozwlekacie temat skoro reguły są jasne
                                              ja rozumiem - z troski, bo ten temat można byłoby zatytułować "na złość mamie odmrożę sobie uszy", ale co tam
                                              saport techniczny baj DGW
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm
                                              no i nie ma :-)

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

Zamieszczone przez szkoda
                                                Zamieszczone przez Walt
                                                Nie rozumiem po jakiego diabła rozwlekacie temat skoro reguły są jasne
                                                ja rozumiem - z troski, bo ten temat można byłoby zatytułować "na złość mamie odmrożę sobie uszy", ale co tam
                                                Jakie tam jasne...? Że nowy, że (niemal cały) na kredyt, że pewna praca...?
                                                Gdybym ja w wieku 20 lat posłuchał kilku rad mądzrzejszych ode mnie, to dziś byłbym dalej niż jestem...
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• Walt
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1065
                                                  • Seat

W pewnym wieku nas też nikt nie mógł zmusić do zakładania czapki. Naszym zadaniem jest sprawić, by z tego latania z gołą głową chłopak miał jak najwięcej frajdy :wink:
                                                  SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Dzida
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 2253

Zamieszczone przez Agamek12
                                                    Gdybym ja w wieku 20 lat posłuchał kilku rad mądzrzejszych ode mnie, to dziś byłbym dalej niż jestem...
                                                    Ale domeną ludzi młodych jest posiadanie własnego odmiennego zazwyczaj od innych poglądu na pewne sprawy więc dajcie spokój i przestańcie chłopaka uszczęśliwiać na siłę.

Chce nowe......OK.
                                                    Chce na kredyt................OK

Przecież to on będzie spłacał a nie wy :roll:

Komentarz

Pracuję...